Outside grown amaryllis field

Nederlandse buiten geteelde amaryllis bollen.

 

Wij delen graag onze passie voor de groeiende populariteit van de Amaryllis met u. Onze innovatieve aanpak heeft geleid tot een duurzamere teelt van deze prachtige bolbloem, wat zowel consumenten als kwekers enthousiast maakt.

Bij Park Amaryllis hebben we een speciale focus gelegd op duurzaamheid, en dit heeft geweldige resultaten opgeleverd. Onze amaryllissen beginnen al te groeien bij een grondtemperatuur van slechts 11 °C, waardoor we het kweekproces veel milieuvriendelijker maken. Ons assortiment kan buiten worden geplant vanaf april, om vervolgens geoogst te worden tussen september (leverbaar en bloei vóór de Kerst) en november (plantgoed). Dit betekent dat onze amaryllissen kunnen worden geteeld met minder dan 5% van het energieverbruik in vergelijking met amaryllisbollen die in kassen worden geteeld.

Onze inzet voor duurzaamheid heeft niet alleen geleid tot een verminderde ecologische voetafdruk, maar heeft ook de populariteit en afzetmogelijkheden van onze Amaryllis enorm vergroot. Steeds meer consumenten en kwekers waarderen onze milieuvriendelijke aanpak en de hoogwaardige kwaliteit tegen een lager kostprijs van onze producten.

Er zijn diverse afzetmogelijkheden van de in Nederland buiten geteelde amaryllis bollen:

  • Droogverkoop; zowel voor in huis als in de tuin.
  • Droge bollen in broei getrokken; o.a. wax bollen, arrangementen, etc.
  • Potten broei; bolmaat 20 tot en met bolmaat 36.
  • Snijbloemen; o.a. via waterbroei (vergelijkbaar met de tulpenbroei), maar ook teelt in de kas is mogelijk.

Wij nodigen u uit om ons assortiment te ontdekken en te genieten van de schoonheid van onze duurzaam gekweekte amaryllissen. Mocht u vragen hebben of interesse tonen in onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en hopen dat u net zo enthousiast wordt over de Amaryllis als wij

Alle voordelen

Lager energieverbruik

De amaryllissen worden buiten in de volle grond geteeld, wat resulteert in aanzienlijk lagere energiekosten vergeleken met kas-teelt. Deze besparingen kunnen oplopen tot wel 90% op zowel financieel als CO2-uitstoot gebied. Dit bevordert een milieuvriendelijk en kosteneffectief teeltproces.

Concurrerende kostprijs

De voordelige grootschalige buitenteelt behoudt gewas- en bolkwaliteit vergelijkbaar met kas-teelt. Amaryllissenverwerking gebeurt vaak tussen voorjaarsbollen en zomergewassen, wat bedrijfsmiddelen en menselijke capaciteit beter benut voor een optimale efficiëntie.

Wereldwijde export

De amaryllis bollen worden in Nederland geteeld en staan volledig onder controle van de NVWA en de BKD. De export van bollen met kwaliteit klasse “1” is geen probleem, de bollen kunnen zonder beperkingen worden geëxporteerd. 

Fytosanitaire certificaten voor re-export zijn niet meer nodig. 

Nieuwe afzetmarkten

Onze vorstbestendige amaryllisbollen kunnen temperaturen tot -2°C aan, en sommige cultivars zijn zelfs matig winterharder. Hierdoor zijn onze amaryllissen ideaal als tuinplant in grote delen van de wereld. Bovendien, met behulp van watertrays, bieden we jaarrond snijbloemenproductie vergelijkbaar met de tulpenbroei. Geniet van onze prachtige bloemen, zowel in de tuin als in boeketten!

Duurzame teelt

Voor amaryllisbollen is geen ontsmetting nodig; een warmwaterbehandeling in schoon water volstaat. Slechts minimale hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen zijn nodig, waardoor deze teelt een van de minst milieubelastende in Nederland is. Amaryllissen kunnen ook geteeld worden voor vruchtwisseling, behalve wanneer Narcissen of Nerines al worden geteeld. Geniet van deze duurzame teelt en haar prachtige bloemen!

Kasteelt mogelijkheden

Ons assortiment is geschikt voor zowel kasteelt als traditionele teelt. De kas-teelt van amaryllissen vereist een lagere grondtemperatuur, wat het energieverbruik vermindert. Bovendien zijn onze snijamaryllissen perfect voor waterbroei, waardoor de bloeiperiode moeiteloos te programmeren is. Geniet van het gemak en de veelzijdigheid van onze prachtige bloemen!